Lähes kuuden vuoden ajan olen saanut luotsata eteenpäin yritystä, jonka aikanaan perustin vain ja ainostaan itseni työllistämisen vuoksi. Kuten elämässä yleensä, asiat harvoin menevät suunnitellusti ja kun pitää mielen avoinna, voi kohdata yllätyksiä, joiden kautta löytää itsensä jostain ihan muusta kuin alunperin oli ajatellut. Yhden naisen unelmasta tulikin kaupungin suurin yksityinen kotihoito ja sain ympärilleni ihan huikean hienon ja ammattitaitoisen tiimin, jonka kanssa on vuosien varrella jaettu ja koettu sanoinkuvaamattoman paljon.

Yllätyksiä on kuuteen vuoteen mahtunut hyvin paljon niin hyvässä kuin haasteissakin. Vuodet koronan kanssa painiessa olivat varmasti haasteisista ajoista vaikeimmat yrityksessä, jonka koko henkilöstö on hoitajia ja koko asiakaskunta riskiryhmäläisiä, sairaita ikäihmisiä. Nuo ajat koettelivat monin tavoin jaksamistani yrittäjänä, uskoani tulevaan ja luottamustani siihen, että siitäkin selvitään. Meillä oli – ja on edelleen – kuitenkin mahtavasti yhteen hiileen puhaltava tiimi, jonka ponnistelujen avulla selvisimme ajanjaksosta, joka oli hämmentävä eikä millään tavalla meidän kontrollissamme.

Ihania muistoja näiden vuosien varrelta on kertynyt suunnattoman paljon. Minulla on ollut etuoikeus tutustua satoihin asiakkaisiin ja omaisiin, joiden kanssa on jaettu elämän iloja ja suruja. Tämä työ on ollut niin paljon enemmän kuin kotihoitoa. Tämä on ollut ajatustenvaihtoa, avun antamista, yksinäisyydessä tukemista. Muuttoapua, uuden kodin laittamista, puolison hautakukkien istuttamista. Kivuliaissa hetkissä pysähtymistä toisen ihmisen kivun ja tuskan äärelle. Iloisissa hetkissä yhteistä naurua ja ilonkyyneleitä. Onnistumisen riemussa myötäelämistä, kun asiakas on oppinut uudelleen kävelemään. Yhdessä iloitsemista, kun perheeseen on syntynyt lapsenlapsia. Kävelylenkkejä yhdessä hiljaisuudessa luonnonhelmassa, naurun raikumista kahvipöydässä, kädessä pitämistä sairaalassa tutkimustuloksia odotellessa. Marjojen syömistä yhdessä pihakeinussa kesähelteellä, taidenäyttelyn ihastelua, sotakertomusten kuuntelua, vaiettujen salaisuuksien kuuntelemista. Tunteita, oivalluksia, pysähdyksiä, riemua, onnistumisia, kaatumisia, epävarmuutta, sitkeyttä, tahtoa, lempeyttä, ymmärrystä ja jakamista.

Etuoikeus ja ilo on ollut myös saada palkata kymmeniä sosiaali- ja terveysalan ammattilaisia, työllistää hienoja hoitajia ja tuoda verorahoja omaan kotikaupunkiin. Moni ei sitä tule ajatelleeksi, mutta yritys, joka maksaa palkkoja vuodessa yli puoli miljoonaa euroa, kerää kokoon myös sievoisen summan verorahoja julkisten palvelujen rahoittamiseksi. Siitä olen hyvin ylpeä!

Olen saanut kokea tässä yrityksessä kasvuni terveydenhoitajasta yrittäjäksi, liiketoimintajohtajaksi, esimieheksi ja vastuunkantajaksi kovin monin tavoin. Matka on ollut antoisa, iloinen, häkellyttävä, ajoittain äärettömän raskas ja kuormittava. Kiitollisuus ja oppirahat kulkevat mukanani kohti seuraavia haasteita ammatillisessa elämässäni.

Jo pari vuotta sitten perustin tässä ohessa toisen yrityksen Ailica Oy:n, jonka kautta olen tehnyt mentorointia uusille yrittäjille sekä luennointia eri oppilaitoksiin, yhdistyksiin ja järjestöihin. Terveydelle Oy:ssa olen edelleen osakas, hallituksen jäsen ja sivutoiminen taustatyöläinen, mutta tämän kevään myötä olen valinnut itselleni seuraajan vetämään varsinaista operatiivista toimintaa yrityksen arjessa. Heli Ervasti jatkaa Terveydelle Oy:n luotsaamista eteenpäin ja sen kehittämistä yhdessä palvelupäälliköidemme sekä koko henkilöstömme kanssa entistäkin monipuolisemmaksi ja omannäköisekseen yritykseksi. Uskon, että uudet tuulet ja raikkaat ideat ovat juuri sitä, mitä yritys säännöllisesti kaipaa kasvaakseen, kehittyäkseen ja kukoistaakseen.

Tänä keväänä olen vuosien tauon jälkeen pitänyt pitkää lomaa, nauttinut metsässä samoilusta kaikessa rauhassa, pyhittänyt aamut rauhallisille hetkille ja viettänyt suuresti aikaa läheisteni ja ystävieni kanssa. Siinä ohessa olen aloittanut seksuaaliterapeuttiopinnot ja syksyllä pääsen opiskelemaan myös palautumisohjaajaksi. Toiveeni on lähitulevaisuudessa hyödyntää monipuolista osaamistani terveys- ja hyvinvointisektorilta monin tavoin, keskiössäni yhä edelleen hyvinvointi, terveys ja ilo.

Lämpimät kiitokseni näistä kaikista vuosista yrityksen keulassa <3

Taija

Saat yhteyden minuun: taija@ailica.fi