Yrittäjäsuvun kasvattina haave omasta yrityksestä on kytenyt mielessäni pitkään, voisin sanoa, että vuosia. Olen ollut onnekas, koska olen saanut työskennellä niin monissa erilaisissa työyhteisöissä ja kaiken ikäisten ihmisten parissa. Syksyllä jäin opintovapaalle työstäni terveydenhoitajana ja aloitin jatko-opinnot johtajuuden ja palvelujen kehittämisen parissa Diakonia ammattikorkeakoulussa. Toisena koulupäivänä ilmoittaudun yrittäjyyskurssille ja opintojen edetessä sain opettajilta tukea yrittäjyyshaaveilleni ja visioilleni.

Ja puoli vuotta myöhemmin, tässä olen, aloittamassa omaa yritystoimintaa jännittynein, onnellisin, kiitollisin tuntein.

Sosiaali- ja terveysalan yrityksen perustaminen on työlästä ja haastavaa. Paperityötä on paljon, toiminta on vahvasti sidottua lakeihin ja eettisiin toimintaperiaatteisiin. Pitää tuntea oma toimiala ja sen asiakkaat, selvittää viranomaisluvat ja kirjoittaa omavalvontasuunnitelma. Täytyy hankkia työvälineet, kirjanpitäjä, potilastietojärjestelmä, vakuutukset. Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty. Se, mikä auttaa kaiken paperityön organisoinnissa, on vahva halu tehdä työtä itselle ja omannäköisesti. Minulle visio ”omannäköisestä työstä” on terveyden edistämistyötä, hyvinvoinnin lisäämistä, toisesta ihmisestä huolta pitämistä, kiireettömässä ja lämminhenkisessä ilmapiirissä toimimista, jokaista ihmistä kunnioittaen. Arvostan kaikessa työssä myös uuden oppimisen mahdollisuutta ja itsensä haastamista.

Olen ollut hyvin onnekas, koska olen saanut lähipiiriltäni aitoa, vilpitöntä ja jatkuvaa kannustusta. Yritystoiminnan aloittamisen myötä haluankin kiittää tuhannesti kaikkia niitä ihmisiä, joilta olen saanut apua, tukea ja tsemppausta matkallani yrittäjäksi. Kiitän perhettäni ja ystäviäni kaikesta tuesta. Kiitän opettajiani ja opiskelukavereitani sekä Diakonia ammattikorkeakoulussa että Haaga-Heliassa kannustuksesta ja uskon luomisesta minuun ja ideoihini. Kiitän Hyvinkään Uusyrityskeskusta hyvistä neuvoista ja tiukoista kysymyksistä. Kiitän Aluehallintovirastoa ja kuntia sekä Tehyn yrittäjäjaostoa saamastani avusta ja selkeistä vastauksista. Kiitän asianajotoimisto Nyanssia, josta olen saanut vastauksia kysymyksiini pitkin kevättä. Kiitän lämpimästi myös nettisivujeni tekijää Jannea Avaniasta sekä kaikkia ihmisiä, jotka osallistuivat sivujen valokuvien kokoamiseen.

Tällä hetkellä odotan vielä viimeisiäkin lupia ja toivon, että pääsen käynnistämään yritystoimintani alkusyksystä. Todellinen työ on vasta alkamassa. Toivotan Sinut ja läheisesi lämpimästi tervetulleiksi asiakkaikseni!

Taija